april 24, 2009

Hevoba - KWB : 3 -1

Nog nagloeiend van onze triomfantelijke doortocht in Neder-Over- Heembeek reden we naar Boortmeerbeek. Dat we maar met zijn vijven waren leek op zichzelf niet onoverkomelijk.
Hevoba was zo vriendelijk ons een speler uit te lenen, niet hun beste natuurlijk, misschien een wat vergiftigd geschenk?
De eerste set deden we goed mee tot 16-16, dan liep het plots spaak en maakten we geen enkel punt meer...De tweede set haalden we een goed niveau en wonnen vrij gemakkelijk.
De volgende set werd een ramp, de ene slechte receptie na de andere met als gevolg nul aanvalskracht. In de beslissende set  ging het dan weer wat beter maar net niet goed genoeg....
Achteraf hadden we het gevoel dat er meer in had gezeten!
( Cheris, Brend, Benny, Armand, Wies )

april 19, 2009

Kalender

do. 23 april: wedstrijd tegen Hevoba 21u in Boortmeerbeek -  vertrek om 20.40u

di. 28 april : training

vr. 1 mei: tornooi op het Wieleveld

vr. 15 mei: bezoek aan Contour Light in Mechelen (familie en kennissen welkom)

za. 16 mei: deelname aan voetbaltornooi KFC Muizen 

Volleybal bij nacht!

Een avondtornooi, dat leek ons wel wat en zeker als het georganiseerd wordt door de zusterploeg van KWB Neder-Over-Heembeek.
Om 18.30u kwamen we aan in het College Jan Van Ruusbroeck in Laken. Het tornooi startte om 19.40u en door een speling van het lot moesten we pas spelen om 20.30u...Dilemma: gerstenat of niet om de tijd door te komen...
EĆ©nmaal begonnen mochten we 3 wedstrijden achter mekaar spelen, gevolgd door een rondje scheidsrechteren om dan onze 4e wedstrijd te spelen. Maar dat ritme lag ons blijkbaar wel want met 4 overwinningen kwalificeerden we ons voor de finale.(Enkel 2 setjes verloren)
De klok tikte inmiddels voort zodat we om 01.40u aantraden tegen de Blokkies die de andere reeks zonder setverlies wonnen. Tegen een prima georganiseerde ploeg met spelers die allemaal een degelijke smash in huis hadden haalden we de eerste set binnen om in de volgende 2 vrij kansloos te verliezen tegen een echt wel betere ploeg.
Om 02.30u vertrokken we huiswaarts...Nachtelijk volleybal - het heeft wel iets !
(Cheris, Brend, Erick, Benny, Wies )

april 16, 2009

kwb muizen - lovoc : 4 - 0 (14 april 09)

Ginds waren we met 4 - 0 gaan winnen. De thuismatch mocht dus geen probleem vormen.
Wel hadden we moeite om aan voldoende volk te raken. Dank zij Kurt haalden we net 6 spelers en dan was Erwig nog zo vriendelijk om te komen fluiten.
Sets 1 en 2 werden moeiteloos binnen gehaald. In de derde set begonnen we fors te krasselen maar levrde nog een nipte overwinning op. Set 4 ging dan weer moeiteloos .
Samengevat: een vlotte overwinning, zij het zonder glans...
We leerden ook dat de broeders Walraven niet naast mekaar mogen geplaatst worden want dan halen  hun instincten de bovenhand: je broer uitlachen, jennen en dwarsbomen...
Dat Lovoc denkt aan stoppen kon ons niet echt verbazen.
(Cheris, Kurt, Brend, Armand, Benny, Erick, Wies)